Is uw hond bang (geworden) voor vuurwerk, onweer, harde geluiden?

Zo tegen het einde van het jaar ontvang ik altijd veel berichten van (soms radeloze) eigenaren die weer enorm tegen december opzien in verband met afgestoken vuurwerk.

Wacht niet tot december, want dan is er veel te weinig tijd om angsten te leren overwinnen en om te gaan met de stress die door het vuurwerk wordt veroorzaakt.

De ene hond schrikt sneller dan de ander, daar is niet zo heel veel aan te veranderen.

Leren herstellen ná schrik, dát is waar we bij deze training aan werken en daarom is het van belang om ruim de tijd te nemen om te kunnen oefenen. Dit kan weken of zelfs maanden vergen, dus eind van het jaar is NIET het moment, maar alle maanden daarvoor zijn juist ideaal.

Met de juiste begeleiding kun je, als je tijdig met de training begint, de angst voor harde geluiden bij een hond flink verminderen en leefbaar maken en vaak zelfs helemaal wegnemen.

Sowieso is er op woensdag 28 oktober (als de Corona-maatregeken het toelaten) een uitgebreide lezing voor iedereen, of je nu informatie wil om angst te voorkómen of je wilt meer weten over hoe je hond te begeleiden die al angstig gedrag vertoont.

Voor deze 2e groep zijn er dan nog twee lessen waarin er in hele kleine setting begeleiding plaatsvindt zodat er optimaal rekening wordt gehouden met wat elke hond individueel aan kan.