Hoe werken we?

Wij stellen ons aan u voor als een professioneel trainingscentrum voor hond én baas. U kunt bij ons terecht met ál uw vragen over de aanschaf en opvoeding van uw hond. Verder helpen wij u graag met advies en begeleiding t.a.v. probleemgedrag. Wij beschikken over een theorielokaal en een verlicht en omheind buitenterrein.  

Via een franchiseovereenkomst zijn wij verbonden met het 'Martin Gaus Gedragscentrum' in Lelystad. Wij maken dankbaar gebruik van hun ruime kennis en ervaring op het gebied van hondentraining en werken conform de gereviseerde Martin Gaus filosofie met de clickermethode; een positieve leermethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een beloningssysteem.

Hoe gebruik je de clicker?

Wanneer de hond de betekenis van de clicker is aangeleerd gebruik je de clicker om de hond te laten weten dat het gedrag wat hij op dat moment vertoont het gewenste gedrag is. Je wilt bijvoorbeeld je hond leren zitten: op het moment dat de hond uit zichzelf gaat zitten click je en geef je hem zijn beloning. Wanneer dit een aantal maal herhaald wordt zal de hond de bedoeling begrijpen en uit zichzelf gaan zitten. Als dit gedrag er goed in zit kan men er een commando eraan verbinden.