Hersenkrakers: Zet honden-hersens aan het werk:  

Simpel gezegd is hersenwerk voor honden hetzelfde als puzzelen of brain-training voor mensen. Niet alleen een geweldig leuk tijdverdrijf voor hond en baas maar ook inzetbaar bij training.     

Hersenwerk is erg leuk om te doen maar het heeft ook een functie: je doet er een beroep mee op de honden-hersens : alle zintuigen worden hiermee gestimuleerd.  

Het aanleren van Hersenkrakers versterkt zelfbeheersing, focus en concentratie;   helpt zelfvertrouwen op te bouwen en angst te overwinnen; is een ideaal alternatief voor revaliderende of oude(re) honden of honden met een beperking; geeft afleiding en voldoening en rust waardoor het een ideaal hulpmiddel kan zijn bij training van honden die hoog in hun energie zitten.....maar je kunt het natuurlijk ook gewoon voor de lol doen!

De nadruk ligt op samen plezier hebben, je hoeft niet geoefend te zijn of cursussen te hebben gevolgd om mee te doen met deze workshop.

Het is wél fijn als de hond geen problemen heeft met andere honden*, als er veel geblaf is geeft dat veel onrust bij de andere deelnemers.

* neem bij twijfel even v.t.v. contact op.