De cursus AANDACHT & EVENWICHT is bedoeld om bewustwording  te

versterken.  Bij de eigenaar om je nog beter te realiseren wat je met een duidelijke

communicatie van vooral lichaamstaal allemaal kunt bereiken, voor de hond

bewustwording van het lichaam en verbeterde coördinatie en balans.

Het vergt focus en concentratie, ideaal voor honden die erg omgevingsgericht zijn.

Bij het onderdeel Aandacht wordt de samenwerking tussen hond en baas, het kijken naar elkaar, elkaars lichaamstaal lezen en daarop reageren verdiept. De hond concentreert zich (nog meer) op jou,  op wat je van hem wilt en denkt zelf na. Jij wordt je beter bewust van je verwachtingen naar de hond toe. Dit is een basis om de hond ook op afstand informatie en aanwijzingen te geven. Uiteindelijk is de hond is onaangelijnd, maar is er een onzichtbare en onverbrekelijke verbinding tussen beiden.

Deze cursus is mentaal zeer intensief en vraagt op dit vlak veel van hond én eigenaar. Beide onderdelen samen geven enorm veel fysieke en mentale voldoening en kunnen zowel thuis als op de hondenschool verder worden uitgebouwd. De gevolgen werken door in de dagelijkse omgang zowel thuis en daarbuiten. Dus: samen nóg meer genieten!

Het is wel van belang dat de eigenaar ervaring heeft met training  zonder straffen, bij voorkeur met een clicker. Is dit niet het geval dan is het verstandig eerst e.e.a. te bespreken.

Op onze cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Bij inschrijving verklaart u hiermee akkoord te gaan.