“Vuurwerk….een feest??” December is een feestmaand maar helaas voor veel honden niet. December betekent ook vuurwerk, harde knallen, lichtflitsen en de geur van vuurwerk. Om te zorgen dat jouw hond de decembermaand goed door gaat komen is het goed om voorbereid te zijn. In de lezing “Vuurwerk….een feest??” leer je je hond begeleiden en voorbereiden op het vuurwerk, met praktische tips en adviezen.

Wacht niet tot december, want dan is er veel te weinig tijd om angsten te leren overwinnen en om te gaan met de stress die door het vuurwerk wordt veroorzaakt.

De ene hond schrikt sneller dan de ander, daar is niet zo heel veel aan te veranderen. Leren herstellen ná schrik, dát is waar we bij deze training aan werken en daarom is het van belang om ruim de tijd te nemen om te kunnen oefenen. Dit kan weken of zelfs maanden vergen, wacht dus NIET tot het laatste moment.

Met de juiste begeleiding kun je, als je tijdig met de training begint, de angst voor harde geluiden bij een hond flink verminderen en leefbaar maken en vaak zelfs helemaal wegnemen.

Sowieso is er op woensdag 4 oktober een uitgebreide lezing voor iedereen, of je nu informatie wilt om angst te voorkómen of je wilt meer weten over hoe je hond te begeleiden die al angstig gedrag vertoont.

Voor deze 2e groep zijn er dan nog twee lessen waarin er in hele kleine setting begeleiding plaatsvindt zodat er optimaal rekening wordt gehouden met wat elke hond individueel aan kan.