Is uw hond bang (geworden) voor vuurwerk, onweer, harde geluiden?

Zo tegen het einde van het jaar ontvang ik altijd veel berichten van (soms radeloze) eigenaren die weer enorm tegen december opzien in verband met afgestoken vuurwerk.

Wacht niet tot december, want dan is er veel te weinig tijd om angsten te leren overwinnen en om te gaan met de stress die door het vuurwerk wordt veroorzaakt.

De ene hond schrikt sneller dan de ander, daar is niet zo heel veel aan te veranderen.

Leren herstellen ná schrik, dát is waar we bij deze training aan werken en daarom is het van belang om ruim de tijd te nemen om te kunnen oefenen. Dit kan weken of zelfs maanden vergen, dus eind van het jaar is NIET het moment, maar alle maanden daarvoor zijn juist ideaal.

Met de juiste begeleiding kun je, als je tijdig met de training begint, de angst voor harde geluiden bij een hond flink verminderen en leefbaar maken en vaak zelfs helemaal wegnemen. Er zijn workshops waaraan je kunt deelnemen, maar je kunt ook een privé-les aanvragen.

En natuurlijk kan een workshop ook preventief werken, om juist te voorkómen dat angst zich ontwikkelt! Zie daarvoor onze workshop Vuurwerk & Fun

 

Bij deze les worden deelnemers individueel getraind en daarmee rekening gehouden met wat elke hond aan kan.